Koža lica ima različite funkcije danju i noću, stoga je različita i njega kože lica. Otkrijte razliku između dnevne i noćne kreme i saznajte kako zadržati mladenački izgled kože!

Glatka i hidratizirana koža ili zaglađeni i zdravi sjaj kože lica? Kombinacija dnevne i noćne kreme omogućava upravo to.

Stoga, ako želite što dulje zadržati mladenački izgled kože i odgoditi ili umanjiti bore, pročitajte u nastavku razlike dnevne i noćne kreme.

Dnevna ili noćna krema?

Pravilna i redovita njega lica iznimno je važna ako želimo zdravu i njegovanu kožu lica.

Stručnjaci upozoravaju na razlike dnevne i noćne kreme, iako mnogi misle da je korištenje iste kreme za dan i noć savršeno rješenje za uštedu.

Postoji razlika između namjene, sastojaka i teksture dnevnih i noćnih krema, pa je prilično važno obje nanositi na kožu.

Dobra dnevna krema sadrži zaštitu od štetnih ultraljubičastih zraka te kožu štiti od utjecaja onečišćujućih tvari iz okoliša, a može se upotrijebiti i kao podloga za make-up, dok noćna krema omogućuje regeneraciju kože od dnevnog izlaganja kože okolini.

Dakle, i dnevna i noćna krema imaju svoju ulogu.

Razlika dnevne i noćne kreme

Kako odabrati dnevnu kremu

Dnevna krema štiti.

Danju koža ulaže više energije na zaštitu od stresa i drugih štetnih čimbenika iz okoline, zbog čega dnevna krema sadrži formulu koja povećava elastičnost i otpornost kože.

Stoga, krema koja se nanosi na dnevnoj bazi najčešće sadrži antioksidanse koji kožu štite od slobodnih radikala te čuvaju lipide koji su neophodni kako bi ona izgradila svoj obrambeni sustav.

Dnevne kreme su laganije u konzistenciji i teksturi. To je zbog toga što je većina njih, ili barem onih kvalitetnih, osmišljena kako bi se nosila ispod kozmetike.

One, također, obično imaju SPF u njima (ili bi ga trebale imati). Čak i ako se ne planirate previše izlagati suncu, potrebna vam je hidratantna krema s minimalnim faktorom SPF kako biste zaštitili kožu od UV-oštećenja. Naravno, za sunčanje obavezno koristite kreme baš za sunčanje sa što višim faktorom.

 Dobra dnevna krema je:

  • Laganije teksture
  • Sa zaštitnim SPF faktorom
  • Može se koristiti kao podloga za make-up

Kako odabrati noćnu kremu

Noćna krema regenerira.

Noćna krema

Tijekom noći koža se priprema za oporavak i hidratizaciju, a jačanjem zaštitnog sloja kože, krema koja se nanosi prije spavanja dugoročno ima veliku dobrobit za pore lica.

Prije nanošenja kreme za noćnu njegu ključno je temeljito ukloniti sav make-up i nečistoću s lica, a možete staviti i serum. Tek tada noćna krema može djelovati učinkovito.

Anti-aging učinak koji noćna krema ima stimulira obnovu stanica, vraća elastičnost i smanjuje pojavu bora. Obično je većina noćnih kreme formulirana s većim koncentracijama sastojaka protiv starenja kao što su: retinol, glikolna kiselina, LHA i hijaluronska kiselina.

Noćna krema njeguje kožu lica, hidratizira je, pospješuju stvaranje kolagena, poboljšavaju cirkulaciju, zaglađuju kožu, obnavlja stanice kože i čini je mekšom.

Dobra noćna krema je:

  • Bogatije teksture
  • Obnavljajuća
  • Sadrži anti-age sastojke

Njega kože lica

Dnevna i noćna krema za pravilnu njegu

Mnoge funkcije kože ponašaju se u skladu s cirkadijalnim ritmom, što bi značilo da prolaze kroz specifične promjene tijekom 24 sata. Koža preko dana čini sve da se što bezbolnije izbori sa stresom i vanjskim faktorima (suncem, vjetrom i hladnoćom), a noću se pročišćava i obnavlja.

Dakle, možemo zaključiti da je razlika dnevne i noćne kreme značajna, te da nije poželjno koristiti dnevnu kremu preko noći, a ni obratno.

Kako biste zadržati mladenački izgled kože njegujte vašu kožu dnevnom i noćnom kremom! Ali, ne zaboravite ni na ostale savjete povezane uz njegu kože. Više savjeta i proizvoda za njegu kože pronađite ovdje.