Pravila privatnosti

Futura Medical Group d.o.o. za usluge, sa sjedištem u Zagrebu, Ul. Frana Folnegovića 1 C/2, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS): 05212731, osobni identifikacijski broj (OIB): 95346564252 (u daljnjem tekstu: „Prodavatelj“) vodi osobitu brigu o sigurnosti Vaših osobnih podataka koje nam dajete korištenjem Internet stranica bagatinbeauty.hr i Internet trgovine dostupne na istoj.

Prodavatelj stoga prikuplja najmanju moguću količinu osobnih podataka te ih koristi isključivo za svrhu za koju su prikupljeni i o čemu ste Vi informirani. Na jednak način, Prodavatelj ne dijeli podatke s trećim stranama bez da Vas je o tome informirao i zatražio Vaš pristanak. Prodavatelj uvijek nastoji Vaše podatke obrađivati i pohranjivati samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe zbog kojih su se prikupljali ili kao što je to zahtijevao neki ugovor ili primjenjivi zakon.

1. Podaci koje prikupljamo

Prodavatelj prikuplja različite vrste podataka radi kvalitetnog pružanja svojih usluga, odnosno (a) podatke koje prikupi od Vas, (b) podatke koje prikupi o Vašem korištenju usluga Prodavatelja, te (c) podatke koje prikupi od trećih osoba.

Prodavatelj prikuplja podatke o Vašem korištenju Internet stranice bagatinbeauty.hr, odnosno o načinu kako i za što se iste stranice koriste. Takvi podaci su nam potrebni kako bismo osigurali adekvatan i kvalitetan rad Internet stranica bagatinbeauty.hr i kako bismo Vam mogli pružati kvalitetne usluge, te kako bismo mogli postupati sukladno našim pravim obvezama i u skladu s našim legitimnim interesom za pružanjem i ustrajnim poboljšanjem usluga koje Vam pružamo.

Internet stranice bagatinbeauty.hr koriste tzv. kolačiće. Pojedinosti o kolačićima, načinu njihova korištenja, pohranjivanja i blokiranja nalaze se na Internet stranici bagatinbeauty.hr pod rubrikom „Upotreba kolačića“, a koje pojedinosti možete pronaći na linku bagatinbeauty.hr.

Nadalje, Prodavatelj može prikupiti podatke o vašoj geo-lokaciji. Takvi podaci mogu postati dostupni prilikom vašeg pretraživanja i korištenja Internet stranicama bagatinbeauty.hr na temelju IP adrese ili GPS podataka o Vašem uređaju. Takvi podaci koriste se radi unapređenja naših usluga te osiguranja kvalitete usluga koju pružamo Vama. Prodavatelj ističe kako vaši uređaji imaju opciju isključenja ili ograničenja davanja podataka o Vašoj lokaciji, a kojim opcijama se možete slobodno koristiti.

Prilikom prikupljanja osobnih podataka, moguća je pohrana određenih podataka od strane platforme Google Analytics, a o kojoj platformi ste detaljnije upoznati kroz pravila Prodavatelja o korištenju kolačića.

Za više podataka o pravilima privatnosti platforme Google Analytics, možete se informirati putem sljedećeg linka:

https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Kada posjetite našu web stranicu, možemo koristiti i tehnologije kao što su Hotjar, Mailchimp ili drugi alati treće strane za prikupljanje podataka o vašem posjetu našoj web stranici. Ovi alati pružaju nam informacije o tome kako stupiti u interakciju s našim web stranicama ili newsletter kampanjama.

Hotjar upotrebljava kolačiće i druge tehnologije koje sakupljaju podatke o ponašanjima korisnika i njihovim uređajima. Cilj je optimizirati vaše korisničko iskustvo i učiniti našu ponudu još privlačnijom. Hotjar će u tu svrhu na vaše računalo pohraniti kolačić, a dodatne informacije o kolačićima koji se pri tome koriste možete pronaći ovdje: https://www.hotjar.com/cookies . Klikom na poveznicu https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out možete onemogućiti prikupljanje podataka od strane Hotjara.

Za slanje e-novosti (newsletter) koristimo platformu Mailchimp gdje su sačuvani sljedeći podaci korisnika: adresa elektronske pošte te ime i prezime. Pravila privatnosti platforme Mailchimp dostupna su na https://mailchimp.com/legal/privacy/.

Internetska stranica bagatinbeauty.hr omogućuje Vam izravno kontaktiranje Prodavatelja radi postavljanja upita o proizvodima i narudžbama. U vezi s time, moguće je da ćemo od Vas zatražiti određene podatke o Vama  kako bi Prodavatelj mogao postupiti po Vašem zahtjevu.  U takvoj situaciji, Vaši osobni podaci su nužni jer bez njih Prodavatelj ne može postupiti po Vašem zahtjevu te će Vam stoga biti prikazan obrazac kojim potvrđujete da ste upoznati s pravilima o privatnosti, a koji obrazac je potrebno potvrdno označiti. Primjerice, u takvoj situaciji od Vas se može tražiti Vaša e-mail adresa, ime, prezime, broj mobitela i sl. 

Kada posjetite Internet stranicu Prodavatelja, registrirate se, potvrdite narudžbu u Internet trgovini ili kontaktirate Prodavatelja, od Vas se traži e-mail adresa, ime, prezime, broj mobitela, podaci o adresi, bankovnom računu, broju kreditne/debitne kartice i sl. koji su potrebni kako bi Prodavatelj mogao obraditi Vašu narudžbu te isporučiti naručene proizvode. 

U određenim situacijama, Prodavatelj prikuplja podatke o Vama koristeći druge Internet platforme i izvore, koji se mogu kombinirati s drugim podacima koje nam Vi učinite dostupnima. Primjerice, Prodavatelj kako bi Vam mogao pružati kvalitetne usluge prilagođene Vašim željama i interesima koristi Facebook Pixel alat koji omogućava praćenje Vaših aktivnosti na ovoj Internet stranici te iste podatke prenosi Facebook-u. Kao rezultat naprijed navedenog, mogu Vam se putem društvenih mreža slati promotivne poruke i informacije koje bi prema rezultatima Vašeg pretraživanja bile prilagođene Vašim željama i interesima. Na taj način, omogućuje Vam se korištenje usluga i informiranje o uslugama o kojima na redovit način možda ne biste bili informirani, a interes čega je u unaprjeđenju Vašeg korisničkog zadovoljstva te unaprjeđenju kvalitete usluga koje Vam pruža Prodavatelj. Takvi alati mogu biti ugrađeni u mrežni sadržaj, videozapise i e-poštu i mogu dopustiti poslužiteljima čitanje određene vrste podataka s vašeg uređaja i omogućiti im da vide kada ste pregledali određeni sadržaj ili određenu poruku e-pošte, da odrede vrijeme i datum kada ste pregledali oznaku i IP adresu Vašeg uređaja.  Prodavatelj i određene treće strane koriste pratilice u različite svrhe, uključujući analizu upotrebe usluga i (zajedno s kolačićima) i pružanja sadržaja i oglasa koji prilagođeni Vašim potrebama i interesima. 

Za više podataka o navedenim alatima, možete se informirati putem sljedećih linkova:

https://web.facebook.com/business/help/952192354843755?_rdc=1&_rdr

https://web.facebook.com/policy.php?_rdc=1&_rdr

Pristupom i upotrebom ove Internet stranice pristajete da Izdavač i treće strane mogu pristupiti kolačićima, tehnologijama lokalnog pohranjivanja, Pixelu i podacima.

2. Zašto prikupljamo podatke i kome su podaci dostupni

Vaši podaci prikupljaju se i obrađuju u sljedeće svrhe:

Podaci o Vama neće se objavljivati javnosti. Vodimo osobitu brigu o tome kome dajemo Vaše podatke te iste nećemo objavljivati trećim stranama u njihove vlastite neovisne marketinške ili poslovne svrhe bez vašeg pristanka.  U slučaju prijenosa podataka, poduzet ćemo sve mjere kako bi se isti zaštitili te ćemo, ako je moguće, nužno i razumno, iste pseudonimizirati ili na drugi način otežati njihovo povezivanje s Vama, a u iznimnim situacijama ćemo Vaše podatke nastojati potpuno anonimizirati i to u situaciji gdje procijenimo da postoji rizik za očuvanje Vaših prava.

Otkrivanje Vaših podataka moguće je prema subjektima koji stoje u neposrednoj poslovnoj vezi s Izdavačem i koji su sastavni dio poslovanja Izdavača. Nadalje, moguće je dijeljenje Vaših podataka s pouzdanim i sigurnim poslovnim partnerima, a čije usluge i proizvodi su sastavni dio usluga koje Prodavatelj pruža.

Primjer takvih poslovnih partnera su partneri koji pružaju usluge u naše ime, kao što su tvrtke koje nam pomažu pri naplati ili koje šalju e-poštu u naše ime odnosno vrše dostavu naručenih proizvoda na Vašu adresu.  Ti subjekti ograničeni su u svojoj mogućnosti upotrebe Vaših podataka u svrhe koje nadilaze pružanje usluge nama. 

Ako bi to bilo naloženo zakonom ili odlukom upravnog ili sudbenog tijela, može doći do otkrivanja podataka nadležnim tijelima i drugim stranama:

U određenim situacijama, Prodavatelj Vaše podatke može prenositi izvan RH radi daljnje obrade. Imajte na umu da zakoni o zaštiti podataka i drugi zakoni zemalja u koje bi Vaši podaci mogli biti preneseni neće možda biti tako sveobuhvatni kao oni u Vašoj zemlji. Takva obrada vrši se isključivo za potrebe Prodavatelja te se uvijek nastoje poduzeti sve razumne mjere kako bi sve treće neovlaštene osobe u cijelosti bile lišene pristupa takvoj obradi i rezultatima obrade. Primjerice, moguće je da će podaci o Vama biti prenesene u CRM baze. Prodavatelj koristi ZOHO CRM baze podataka. Kod uspostavljanja CRM baza podataka, Prodavatelj poduzima razumne mjere kako bi se koristio pouzdanim i sigurnim bazama podataka koje u što je moguće većoj mjeri štite Vašu sigurnost.

Više podataka o našim CRM bazama možete naći na sljedećem linku:

https://www.zoho.com/gdpr.html

Sve transakcije koje se provode putem Internet trgovine bit će izvršene preko sigurnih sustava naplate. Povjerljivi podaci prenose se izravno i šifrirano (SSL) odgovarajućim subjektima.

Za prijenose koji nadilaze legitimne interese Prodavatelja i koji po svojoj naravi ne spadaju pod redovite prijenose i koji nisu nužni kako bi Prodavatelj osigurao sigurnost i visoku razinu pružanja usluga, bit će zatražen Vaš pristanak.

Prodavatelj koristi i redovito unaprjeđuje svoj sustav prikupljanja i obrade osobnih podataka, sve kako bi osigurao svoju usklađenost  s pravnim propisima i Vašu sigurnost. Pri tome, koriste se razumne fizičke i tehničke mjere zaštite podataka i nastoje se pratiti tehnička dostignuća i smjernice tijela nadležnih za osobne podatke, kako na razini RH tako i na razini EU.  

Međutim, Prodavatelj mora istaknuti kako uslijed brzog razvoja tehnologije, svaki korisnik Internet sustava mora biti svjestan da niti jedan sustav nije apsolutno siguran i kako objektivno nije moguće unaprijed predvidjeti sve rizike koji mogu nastati na Internetu. Prodavatelj osobito ne može utjecati na manjkavosti usluga koje pružaju treće osobe a koje su nužne radi postojanja ove Internet stranice. Nedopušteni napadi na ovu stranicu i na Prodavatelja uvijek su mogući, a Prodavatelj razumno nastoji umanjiti sve rizike koji mogu nastati.

U svakom slučaju, Prodavatelj će ustrajati u nastojanjima da svoj sustav zaštite osobnih podataka učini što je moguće sigurnijim.

3. Ostalo

Ako Vam unatoč sadržaju ove izjave o privatnosti i zaštiti osobnih podataka pojedine stvari i dalje nisu jasne, odnosno ako smatrate da Vam pojedini detalji nisu dovoljno objašnjeni, slobodno se sa svojim razumnim upitima obratite našem službeniku za zaštitu osobnih podataka. Isti će, sukladno objektivnim mogućnostima nastojati odgovoriti na sve razumne upite te u suradnji s našim tehničkim službama uvijek nastojati dati Vam sve razumno dostupne informacije kako bi se osigurala Vaša informiranost. 

Prema primjenjivim zakonima, dužni smo Vas informirati kako imate pravo podnijeti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka, kako Prodavatelju tako i hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Na Vaše traženje, Prodavatelj će Vam dati obavijesti o tome na koji način se obrađuju osobni podaci. Ukoliko su osobni podaci netočni, na Vaš zahtjev će se isti ispraviti. U tom slučaju, kao i u drugim slučajevima predviđenim primjenjivim propisima, možete tražiti ograničenje obrade. Isto tako, imate pravo tražiti i prijenos Vaših podataka drugom voditelju obrade.

Sve Vaše upite, naš službenik za obradu osobnih podataka će ispitati te na iste nastojati ako je moguće, odgovoriti u roku od 30 dana, pod uvjetom pravne osnovanosti Vašeg zahtjeva. Dinamika odgovora ovisi o naravi Vašeg upita te općenito o količini i naravi drugih eventualnih upita. U slučaju nerazumnih, pretjerano detaljnih, učestalo ponavljanih i na drugi način neopravdano teških upita, Prodavatelju pristoji pravo naplatiti Vam razumnu naknadu za davanje odgovora na Vaš upit. U najiznimnijim situacijama, Prodavatelj će odbiti odgovoriti na Vaš upit.

DPO Futura Medical Group d.o.o. je:

Odvjetničko društvo KNEZOVIĆ & Partneri j.t.d.

Radnička cesta 54, Zagreb, Hrvatska

OIB: 53392825913

Kontakt: dpo@bagatin.hr 

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

Sigurnosni programi

Način zaštite povjerljivih podataka

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava CorvusPay™ sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava CorvusPay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

bagatinbeauty.hr obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici bagatinbeauty.hr i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Povratak na vrh